U bent hier: Home » Ouders » Praktische info » Uitstappen

Uitstappen / Extra muros activiteiten

Zwemmen

 

Onze kleuters gaan maandelijks zwemmen.

De leerlingen van het 3de leerjaar gaan elke week zwemmen. De 1e graad en het 4de leerjaar gaan tweewekelijks zwemmen en de 3e graad maandelijks.

De kosten worden gedragen door de school. U hoeft als ouders geen bijdrage te betalen. De kinderen krijgen aangepaste zwemlessen door de leerkrachten.

Bibliotheek

Op zoek naar informatie om antwoorden te vinden op onze onderzoeksvraag of gewoon heerlijk wegdromen met een boek. We vinden het allemaal in de bib.Regelmatig trekken onze leerlingen op ontdekking in de bibliotheek. Zowel leesboeken als informatieve boeken worden uitgeleend. De bib is een echte schatkamer aan informatie!

 

Cultuur & Natuur

Samen met hun leerkracht stappen onze leerlingen regelmatig de klas uit om op onderzoek uit te gaan. Observatie van de natuur op het schooldomein ligt voor de hand, maar ook educatieve uitstappen naar het bos, de kinderboerderij, musea, technopolis, tentoonstellingen, ... behoren tot de mogelijkheden. De buitenschoolse activiteiten zijn steeds gebonden aan het leerprogramma.

C.C. Ter Dilft biedt ons de mogelijkheid om toneelvoorstellingen bij te wonen die afgestemd zijn op de leeftijd en leefwereld van onze leerlingen.

GWP - Geïntegreerde werkperiode

Om de twee jaar trekken we er met de hele lagere school op uit!

In oktober 2018 gingen we naar de zee met de hele lagere school! Op de verschillende blogs vind je sfeerbeelden terug.