U bent hier: Home » Team » Lager onderwijs » Aardmannen

Aardmannen

Bekijk ook onze blog!

 

Samen met Nini gaan de Aardmannen het avontuur aan in het  3e leerjaar!
Elke ochtend starten we met een korte ’Bonjour, Hello, Goeiedag’ en een scorerondje, waarin we ons wezen en zijn een score geven op vijf.
Nadien gaan we aan de slag tijdens de vrije werktijd. Hier maken we tijd voor onze eigen plannetjes. Hier kan ik doen, maken, ontdekken, lezen, schrijven, … De klasmuur gaat open!
Siel en Nini gillen: “Opruimen!”
We verzamelen in de kring. Wat Nieuws? Wat is er te belangrijk om niet te vertellen? Hiervoor maken we even tijd. Enkele werkjes van de plannetjestijd worden ook besproken, andere werkjes krijgen een ereplaats op onze salontafel.
Rekenen, taalbeschouwing, spelling, … voor de Aardman is het in de voormiddag instructie-tijd. In de stille werktijd, verwerken we wat we leerden, onder begeleiding van Nini of alleen.
Na de middag, trekken we op onderzoek, werken we aan de duodozen, voeren we een klastaak uit, gaan we zwemmen, verkennen we de wereld, maken we vrije teksten, …
De tijd gaat snel gebruik hem wel. Aan het einde van de dag maken we tijd om onze bevindingen, oplossingen, creaties te presenteren. We overlopen even kort de dag en maken nieuwe plannen.
Zin om ook eens langs te komen? Onze deur staat voor je open!