U bent hier: Home » Team » Lager onderwijs » Marsmannen

Marsmannen

Bekijk ook onze blog!

 

 


Wij zijn de Marsmannen van het vierde leerjaar. Je vindt ons vaak terug in onze kring!  We starten er onze dag en delen er lief en leed doorheen de hele dag. Waar zijn we nieuwsgierig naar? Wat weten we al? Hoe voel ik mij vandaag?  Wat kunnen we nog aanpakken? Waar willen we eens heen?Welkom in de Marsmannenklas!

Daarna gaan we aan de slag met een instructie of een andere taak. We plannen samen met Nancy wat we op die momenten doen: een vrije tekst, een onderzoek, levend rekenen, een creatieve verwerking, op de computer aan de slag, met iemand samenwerken, extra uitleg van de juf of een klasgenoot,…

We leren spellen en schrijven met de Alfabetcode en besteden veel aandacht aan het verklanken en juist neerschrijven van de woorden.  

Rekenen doen we met Zowiso, waar we veel 'echt doen', zodat we goed rekenproblemen leren begrijpen. Levend rekenen dus, ook met zaken die in onze kring aan bod kwamen. We oefenen ook verder op de tafels, dit doen we dagelijks tijdens een kort, leuk momentje.

Lezen kunnen we op allerlei manieren en doen we dan ook veel:  toneellezen, slingerlezen, RALFI-lezen, minuutlezen, voorlezen, vrije teksten lezen, boekenopdrachten,…, geen probleem voor ons! Van onze eigen teksten maken we een heuse klaskrant, die kan je regelmatig uit de Marsmannenklas zien verschijnen.

We zijn ook in de ban van crea & kunst.  We gaan naar toneel, experimenteren met technieken en gaan al zingend, dansend, acterend,...aan de slag.

Techniek, STEM-opdrachten, verkeer, natuur, ruimte, tijd, milieu, … Samen met Siel proberen we er zo veel mogelijk over te leren en zorgen we dat we het leerplan achter de kiezen krijgen.

Naast dit alles is er natuurlijk ook nog de buitenwereld: eens op stap in de natuur, een uitstap plannen, een expert binnenhalen,… Daar maken we zeker tijd voor!

Je leest het, we zitten niet stil in de Marmannenklas.

Jullie zijn altijd welkom om eens te komen kijken, te helpen, mee te ontdekken,..