U bent hier: Home » Team » Lager onderwijs » Meteoren

Meteoren

Bekijk ook onze blog!

 

Een meteoor staat als volgt omschreven in de 'Grote Van Dale'.meteoor (me-te-oor) (de - m - meervoud : meteoren) = stuk van een hemellichaam dat in de atmosfeer is terecht gekomen, een vallende ster. De Meteoren zijn het 5e leerjaar in 't Hinkelpad. 


’s Ochtends is iedereen welkom om 8u30 in de klas, waarna we om 8u50 de dag echt starten met een warm onthaal. Daar vertellen we hoe we ons die ochtend voelen.
Wie zich ingeschreven heeft op het ‘Wat nieuws?’-blad mag daarna in de kring vertellen over welk nieuws het gaat.

Daarna leven de Meteoren zich creatief uit tijdens een half uurtje Vrije Werktijd. Ze gaan aan de slag rond iets dat ze zelf graag willen te weten komen, maken, creëren, enz. De enige voorwaarde is : een plannetje hebben.

Na de leerkring start de instructietijd : we ontdekken de wereld van getallen, letters en woorden, zowel in het Nederlands als in het Frans
 In de namiddag gaan we samen met de Kometen aan de slag. In duo’s werken we aan onderzoeken, het landenboek, het dierenboek, het plantenboek, het historisch boek, het woordenboek, zijn we reporter, verzorgen we de blog en werken we met duo-dozen.We proberen de wereld zoveel mogelijk in het ‘echt’ te ontdekken door specialisten op te zoeken of ter plekke te gaan kijken.Bedenk alvast een wens en kom een kijkje nemen op onze pagina, je zal daar allicht een vallende ster spotten.